Monday, November 15, 2010

KESAH PAK LUNCAI SELEPAS SELESAI SESSI MENGOREK BARANG.!!

Sekadar berkongsi cerita di pagi isnin ini..kesah pak luncai dengan taik..!! Pada suatu hari berjalan lar pak luncai di sebatang jalan di sebuah kampung yang bernama pinang sebatang di selatan tanahair dengan wajah yang penuh kegembiraan setelah selesai sessi korek barang di negara jiran..entah bagaimana, dalam perjalanan tersebut pak luncai terjumpa seketul taikk..! yang masih panas..cett..!

Pak luncai agak kompius samaada benda yang dia jumpa itu seketoi taik..! kalau setakat tray atau cermin lama memang pak luncai sangat ariff..! Oleh kerana kemusykilan nya dalam hati pak luncai...maka pak lucai mengambil keputusan untuk mengkaji sampel najis tersebut.


Pak luncai tengok dengan lebih dekat taik tersebut, lalu dia berkata seorang diri..

Hmmm..! bentuk macam taik..! terkenal dengan sikap tidak mau mengalah pak luncai dan menunjuk diri tu pandai..! .di pegang nya pulak taik tersebut, lalu berkata lagi pak luncai 'lembik macam taik"

Tak puas hati lagi.. ingatkan dia hendak bertanya pada orang2 yang lalu lalang disitu rupanya pak luncai masih dengan sikap ego nya sebab dia rasa diri nya lebih hebat dari orang lain maka pak luncai terus hanyut dengan sikap bodoh sombong nya itu..selepas itu di cuit nya sedikit taik tersebut dengan jari nya dan di hidu taik itu..dalam hati pak luncai berkata "hhmmm..superrr powerrr..! ibarat skrip iklan mee udang pulau pinang.."betul-betul hooww lyauuu.."..bau macam taik.???

Oleh kerana pak luncai kesuntukan masa untuk berjumpa peminat2 nya sebab mahu berkongsi apa barang yang dia telah dapat di negara jiran..maka pak luncai dengan wajah "maco man" nya mengambil keputusan untuk menjilat sedikit taik tersebut..dalam hati pak luncai berkata lagi settle kerja aku..tak payah pening2 sms peminat pun banyak tidak di balas lagi..!!

Sebaik sahaja pak luncai menjilat taik tersebut dia pun menjeritt....! pphuuit..!!  haramm jadahh betoii..! MEMANG SAH TAIK.!!! NASIB BAIK AKU TAK PIJAK..!!

Moral nya di sini : Jangan jadi seperti pak luncai bila labu nya terjun dia pun ikut skali terjun..tanpa di  selidiki apa yang di buat nya itu betoi atau tidak..!

Kesah ini hanya sekadar hiburan tiada kena mengena dengan sesiapa hanya terkena pada "pak luncai" sahaja.

Setem For Sale RM 30

Helaian mini setem untuk di jual RM 30, siri pertama "permainan tradisional kanak kanak" condition (NOS).Khas bagi yang mengemari setem sebagai koleksi. Bagi yang berminat sila call bila-bila masa di talian 013-3660616. (NO SMS PLEASE).