Monday, March 22, 2010

KOLEKSI TUREEN KELAPA MADU

Diatas permintaan para blogger pinggan mangkuk sekali lagi aku posting pasal si pokok kelapa madu aku nie..Kali nie aku nak posting si bapak..! tureen pokok kelapa sahaja yang set lain tak masuk campur. Terima kasih la atas pandangan hangpa semua semalam samada dalam blog, sms dan tidak kurang juga yang call berbual. Nampaknya ramai juga yang tak tidok lena semalam betoii..kaa..YATT..! Apa yang aku hendak habak di sini bukan la tujuan aku posting semalam pasai pokok kelapa madu nie untuk nak menunjuk nunjuk atau ber bangga2 dengan apa yang aku ada..tujuan aku nak habak ialah barang2 seperti ini la yang patut kita cari atau di buat koleksi, maksud aku umumn yaa..! bukan aku ceta tureen nie..jangan salah faham..!

Satu2 koleksi yang ramai para collector tidak ada dalam simpanan dan ada permintaan, tetapi kita ada koleksi yang semacam itu. Hebat kan..! Betoi..! kalau kita ada banyak duit kita boleh bagi penuh barang2 satu tesco pun boleh tapi adakah ianya berkualiti atau quantiti...? Pada pandangan peribadi aku mungkin lebih banyak quantiti daripada quality..Kadang2 dalam keghairahan kita mencari barang2 lama nie tanpa kita sedar adakalanya kita collect barang sampah yang tak boleh di buat duit di masa akan datang..bukan barang sampah yang boleh menguntungkan kita suatu hari nanti, maaf habak agak kasar sikit bunyi nya...tapi itu la hakikat nya..aku sendiri pun pernah melalui situasi macam tu suatu mula2 kenai barang2 burok nie..tapi kalau dah hangpa banyak duit sapu aje la apa yang ada..!

Pada aku dunia koleksi kita nie selain menjadi hobi ia juga sebagai pelaburan akan datang..hangpa kena set dalam kepala hotak mulai sekarang..jangan kita asyik syok sendiri saja..ingat ! langit tidak selalu cerah kadang2 tengahari pun boleh gelap..begitu la per umpamaan kita dalam kehidupan nie..aku rasa hangpa paham kan maksud aku.

Akhir sekali aku nak habak..ramai jugak dok me risik2 khabar pokok kelapa madu nie semalam..ingin aku jelas kan di sini hantaran nya SERIBU SERBA SATU ada branii.! hahaha...

Dengan tersiar nya gambak di bawah nie boleh la hangpa tidok lena malam nie..betoi tak kak NOR..!

KAMPUNG KU

Air laut tepis pantai
Angin niur gemulai
Daun nyiur nan melambai
Kampung nelayan ku permai

Sampan menghias pantainya
Layar pun terkembang
Laut tenang tak gelombang
Nelayan hati nya girang

Suasana riang ria
Kampung ku aman Merdeka
Hhmm....hmm.. turen turennn..!

Note: Lagu dari filem "seniman bujang lapok" kalau tak silap akuBottle For Sale RM 40


Botol untuk di jual 40, keluaran sinalco tahun 60an condition masih elok cuma ayak dalam botoi tu dah letak ayak sirap..! bukan aku yang letak dah dapat macam tu runner aku kata memang ori..hotak dia..! dia ingat aku tak tau..apa2 aje lah.. Menarik untuk hiasan anda.Imej botoi dari pelbagai sudut.Bagi yang berminat sila call bila-bila masa dia talian 013-3660616 atau email ke eisantique@rocketmail.com (NO SMS PLEASE).

Bottle For Sale 30


Botol FN untuk di jual RM 30, keluaran 80an kalau tidak silap aku..ayak siap ada lagi jangan minum sudah..boleh lalok..! menarik untuk hiasan berkonsep kopitiam atau sebagainya.Gambak dengan lebih jelas lagi dan di bawah gambak tudung botoi masih lagi nampak tulisan FN ginger.


Bagi yang berminat sila call bila-bila masa di talian 013-3660616 atau email ke eisantique@rocketmail.com (NO SMS PLEASE).