Thursday, March 25, 2010

SET KELAPA BERMADU SOLD...! AARGHHHH..!

HANTARAN SERIBU SERBA SATU HANGUSSS..!Al kisah baru saja aku nak melaram set kelapa madu nie dalam showsace dah ada orang masuk meminag...jahanamm..! habis nyok aku..! Tu la gatai sangat mulut p sebut harga jangan sangka tak ada sapa yang sanggup ! bak kata karam sign walia.."jangan sangka dalam poket tak ada duit". Ini secebis kisah melalut aku ..

Memang hangpa semua sahut cabaran aku jangan beli set nie sebab suka bermadu tapi aku silap peringatan pada mak bonda saja..rupa nya aku lupa pada pak bonda..! Pak bonda la yang meminang set kelapa madu nie..arggghh..! tak dan nak rasa ayak nyok lagi..!

Itu la dia dalam dunia koleksi nie segala nya mungkin begitu juga dalam kehiduapan kita. Pada aku soal duit mahupun soal murah atau mahai..bukan persoalan nya dalam dunia koleksi ini, yang penting apa yang seorang collector atau kita nak dan kepuasan yang collectr itu dapat. Itu la yang membezakan dunia koleksi dengan benda2 yang lain..Kalau makan tengahari kita boleh makan situ murah dan makan sana mahai ! serta banyak pilihan ! tapi dalam dunia koleksi kita ada satu pilihan saja..hendak atau tak nak itu saja. Betoi faktor kepala agong (duit) memang memainkan peranan. Tapi harus di ingat tidak semua benda dalam dunia koleksi ini kita boleh dapat. Kalau di tangan aku mungkin hangpa boleh dapat sebab aku berniaga tapi kalau di tangan pak bonda yang beli set nie ? dan dia sebagai collector ! sudah tentu agak sukar hangpa semua nak meminang set kelapa madu nie..walaupun offer 3k. Ini hakikat sebab kalau barang pada peniaga hangpa boleh beli berapa duit pun mungkin hangpa sanggup tapi kalau hendak beli di tangan colllector memang payah... hangpa goreng la macam mana pun..senyum aje collector tu dengak hangpa goreng..!

Buat pengetahuan hangpa semua pak bonda nie memang tak collect set kelapa madu nie..tapi yang buat aku gelak sms pak bonda nie pada aku lebih kurang macam nie "KELAPA TU..MCM MEMANGGIL MANGIL" memang betoi pun bukan kawan nie sorang ramai yang di panggil2 hahaha..!

Hangpa tengok la puas2..ok la aku nak p beli kelapa madu nak minum !SOLD !


SOLD !


2 comments:

  1. bro, aku tak collect pinggan mangkuk, kalau tengok pun aku tak paham, tapi set yg hang jual ni cantik, letak nasik lagi cantik :)

    ReplyDelete
  2. hai frightrice..kena makan tepi bendang kena angin sepoi2 pehh.."sekali mkn boleh habis 5 pinggan" hahaha..

    ReplyDelete